NephroCare koristi kolačiće na ovoj veb stranici kako bi poboljšao korisničko iskustvo i pružio najbolju moguću uslugu. Ukoliko nastavite da pretražujete veb lokaciju, slažete se sa našom upotrebom kolačića. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Turska

Turski specijaliteti

Susret istoka i zapada, susret planina i mora: Turska je država neverovatnih razičitosti i istorije, spektakularnih prizora i zvukova, ukusa i naroda. U daljem tekstu saznaćete više o nekim najpopularnijim atrakcijama i najbolje čuvanim tajnama. Prikazaćemo i centre kompanije Fresenius Medical Care dostupne za turističku dijalizu Bilo da želite da upoznate kosmopolitski duh Istanbula, da uživate na plaži u turističkom centru Antaliji ili da posećujete istorijska i kulturna mesta i vozite se balonom kroz Kapadokiju, u Turskoj za svakoga ima po nešto A zahvaljujući izvanrednim NephroCare centrima za dijalizu kompanije Fresenius Medical Care koji su dostupni širom čudesnog Mediterana – uključujući popularne turističke regione – ovde možete da uživate u opuštajućem odmoru bez brige da li će nivo nege biti istog standarda i kvaliteta kao kod kuće 

Magični Istanbul

Na strateškom položaju u Bosforu – moreuzu koji zvanično deli Evropu i Aziju – Istanbul se nalazi na mestu okruženom vodom koje oduzima dah. Tragovi sva tri carstva mogu se naći širom grada u obliku palata, dvoraca, džamija, crkava, sinagoga i spomenika.

Gradske znamenitosti

Aja Sofija, građevina koja je služila i kao crkva i kao džamija tokom svoje vekovima duge istorije, smatra se jednom od najlepših arhitektonskih konstrukcija ovog grada. U blizini se nalazi i poznata Plava džamija sa istaknutom konturom krova. Ova građevina je prvobitno izgrađena da parira Aja Sofiji. Mnogi posetioci Istanbula se u popodnevnim satima u potpunosti opuštaju u poznatim turskim kupatilima. Naravno, poseta nije potpuna bez lutanja gradskim lavirintom raznobojnih ulica i bazara, kao i upijanja uzbudljive mešavine prizora, mirisa i ukusa. Ako ogladnite, obavezno probajte girice (hamsi), simit, đevreke prekrivene susamom, kao i meze, male porcije jela slične tapasu.

Predivna Antalija i okruženje

Mnoga popularna odmaralištima na moru duž Turske rivijere nalaze se u Antaliji, a to je ime oblasti i ime glavnog grada oblasti koja nudi predivnu mešavinu istorijskog šarma, zadivljujućih planina i savršenih plaža. Posetiocima grada Antalija koji traže nešto više od odmora će se svideti šetnja kroz Kaleiči, istorijski centar grada. Popularna atrakcija i znamenitost je stara kamena “sahat kula” iz vremena Osmanlijskog carstva. Hadrijanova kapija, nazvana po rimskom imperatoru, je trijumfalna kapija zvana „tri kapije“ na turskom jeziku predstavlja još jednu predivnu znamenitost sa bogatim detaljima i fascinantnom istorijom.

Odmor na moru

Isto kao što se Turska sviđa osobama različitih ukusa, region Antalije nudi plažu za svakoga

Turistički centar Lara beach

Onima koji traže aktivno odmaralište sa svim objektima, restoranima, klubovima na plaži i zabavom 24 sata dnevno, svideće se poznata plaža Lara. U ovdašnjim hotelima uživaće i mladi i stari: mnoge replike svetski poznatih znamenitosti, uključujući Kremlj i Veneciju. Ova peščana plaža je savršeno mesto za šetnje, bavljenje različitim sportovima i posmatranje ljudi

U fokusu: Antalija

 

Sa idealnim položajem na Turskoj rivijeri, Antalija predstavlja centar za mnoge Evropljane koji je posećuju tokom cele godine. Od našeg dijaliznog centra možete očekivati sledeće: • Nalazi se u jednom od luksuznih stambenih naselja u Antaliji • Ima tri sale za dijalizu na dva sprata sa predivnim pogledima na bazen • Specijalno osmišljen za turističku dijalizu u opuštenom okruženju • Osoblje govori engleski, nemački, francuski i ruski jezik. 

Patara – najduža peščana plaža u Turskoj

Mnoge izdvojene plaže nalaze se daleko od glavnih turističkih zona u Antaliji. 18 kilometara duga plaža Patara, koja je najduža plaža u Turskoj, predstavlja biser prirode koji se nalazi u nacionalnom parku. Meki pesak i plitka voda predstavljaju savršeno mesto za razmnožavanje autohtonih vrsta kornjača koje ovde žive i gnezde se. S obzirom na to da su kornjače postale ugrožena vrsta, stroga pravila uređuju način korišćenja plaže i ograničavaju razvoj čime se čuva ova spektakularna prirodna lokacija.

Nesvakidašnji pejzaži u Kapadokiji

U centralnoj Turskoj, u oblasti daleko od mora, poznatoj kao Kapadokija, što znači „zemlja predivnih konja“, nalaze se neke od najpoznatijih i najspektakularnijih turističkih znamenitosti. Ova oblast obiluje nadrealnim pejzažima kao nijedna druga na planeti – dolazak ovde je vredan puta. Teren nije uvek lak za šetnju ili nisko planinarenje, stoga učinite ono što mnogi turisti čine i ukrcajte se u balon da biste videli spektakularni bajkoviti pejzaž sa visine Mnogi podzemni gradovi su takođe rasejani po regionu. Najdublji, Derinkuju, spušta se neverovatnih osam spratova ispod nivoa zemlje. Obližnja sela Goreme, Avanos i Urgup nalaze se između „vilinskih dimnjaka“ i vrlo su neobična I šarmantna.

Turistička dijaliza

Od Antalije I Istanbula do Kapadokije i Izmira: Fresenius Medical Care vodi preko 40 dijaliznih centara u Turskoj – svi oni obezbeđuju vam visoke standarde medicinske nege na koje ste kod nas navikli i koje od nas očekujete. Naši lokalni timovi sa zadovoljstvom će vam pomoći da rezervišete mesto za svoju turističku dijalizu. Pored toga, oni mogu da uspostave direktnu vezu sa vašim osiguranjem I pobrinu se za refundaciju troškova.

Srećno putovanje u Tursku

Ovo je samo mali prikaz raznolikosti i čuda koje vas čekaju u Turskoj. Posetite lokalnu agenciju za putovanja, lokalnu knjižaru ili biblioteku ili pretražite internet da biste saznali više i rezervisali nezaboravan odmor. Želimo vam bezbedna, srećna i zdrava putovanja!