NephroCare koristi kolačiće na ovoj veb stranici kako bi poboljšao korisničko iskustvo i pružio najbolju moguću uslugu. Ukoliko nastavite da pretražujete veb lokaciju, slažete se sa našom upotrebom kolačića. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Detalj

Srbija prva među 18 zemalja Evrope, Bliskog Istoka i Afrike

U strogoj kontroli kvaliteta dijalize u 18 zemalja regiona Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA) u Fresenius dijaliznim centrima, Srbija je treću godinu za redom proglašena za najbolju i osvojila je NephroCare Medical Award.

„Ponosni smo što smo visokim kvalitetom dijaliznih tretmana u našim centrima u Srbiji omogućili pacijentima duži i kvalitetniji život. Godišnja stopa smrtnosti u našim dijaliznim centrima je 6.6% što je značajno niže u odnosu na drugih 18 zemalja i što na najbolji način odražava kvalitet našeg rada. U osnovi ovog uspeha nalaze se vrhunska dijalizna tehnologija koja omogućava primenu najsavremenijih metoda dijalize, dobra klinička praksa bazirana na primeni najnovijih naučnih i stručnih saznanja pretočenih u procedure i smernice rada čija je primena obavezna i strogo kontrolisana i iznad svega dobro obučeno i posvećeno medicinsko osoblje

Briga o našim pacijentima i najviši mogući kvalitet dijaliznog tretmana ostaju prioritet u našem poslovanju, kao i konstantno ulaganje u edukaciju zaposlenih i pacijenata. Nadamo se da će naš model rada poslužiti kao primer dobre prakse i drugim dijaliznim centrima u zemlji i EMEA regionu.“ – rekao je Prof. dr Rajko Hrvačević, generalni direktor kompanije Fresenius Medical Care Srbija.

Kod svih pacijenata u Fresenius centrima u Srbiji primenjuje se hemodijafiltracija, najsavremenija metoda dijalize. Prema rezultatima skoro publikovane studije španskih autora, stopa smrtnosti bolesnika kod kojih se primenjuje hemodijafiltracija je za 30 odsto manja u odnosu na standardnu hemodijalizu. Isto tako, učestalost epizoda pada krvnog pritiska tokom hemodijalize i hospitalizacija kod ovih bolesnika je značajno manja što donosi bolji kvalitet života ovih bolesnika ali i značajne uštede fondovima zdravstvenog osiguranja.