NephroCare koristi kolačiće na ovoj veb stranici kako bi poboljšao korisničko iskustvo i pružio najbolju moguću uslugu. Ukoliko nastavite da pretražujete veb lokaciju, slažete se sa našom upotrebom kolačića. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Odgovornost prema životnoj sredini

Program za zaštitu životne sredine

Hemodijaliza je tretman koji troši resurse, zahtevajući 300–600 litara vode, stvarajući 0,8–1,4 kg infektivnog otpada i trošeći 7–19 kWh struje po tretmanu.

Uspeh dijalize kao terapije ima rastući ekološki i ekonomski uticaj. Dramatičan rast broja pacijenata praćen brojnim medicinskim i tehnološkim napretcima predstavlja dodatno opterećenje životne sredine dijalizom.

Zajedno sa Evropskim udruženjem sestara na dijalizi i transplantaciji / Evropskim udruženjem za negu bubrežnih bolesnika, Fresenius Medical Care je pokrenuo inicijativu “Go Green in Dialysis” koja okuplja specijaliste, uključujući stručnjake u nefrološkoj nezi,dijalizne tehničare i lidere upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine.

Inicijativa „Go Green in Dialysis” je razvila set standardnih smernica za zaštitu sredine u dijalizi. Cilj projekta je da poveća svest o temama vezanim za zaštitu životne sredine medju osobljem zaposlenim na dijalizi. Smernice objašnjavaju opšte izazove u upravljanju životnom sredinom i bave se temama otpada, vode i korišćenja energije.

2007. rukovodstvo kompanije Fresenius Medical Care postavilo je prvi program za zaštitu životne sredine. Njegov cilj je staviti dodatni akcenat na ovaj važan aspekt naših usluga. Kao rezultat toga, maksimalne ciljne potrošnje za vodu, struju i kontaminirani otpad definisane su na nivou tretmana da bi se dodatno smanjilo opterećenje na životnu sredinu u NephroCare centrima za dijalizu.

Ako ste zainteresovani da naučite više o nekom od naših ekološki prihvatljivih centara za dijalizu, pogledajte odeljak Ekološka održivost: Terasa..

Ekološki proizvodi

Kompanija Fresenius Medical Care već godinama radi na tome da njeni proizvodi i procesi postanu ekološki prihvatljiviji. Rezultati uključuju razvoj proizvoda i materijala kao što je traka Biofine koja se može reciklirati ili neprestano poboljšanje proizvodnih procesa kako bi se povećala efikasnost resursa.