NephroCare koristi kolačiće na ovoj veb stranici kako bi poboljšao korisničko iskustvo i pružio najbolju moguću uslugu. Ukoliko nastavite da pretražujete veb lokaciju, slažete se sa našom upotrebom kolačića. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Osnaživanje pacijenata

Poboljšane usluge brige o pacijentima

U okviru NephroCare mreže osnaživanje pacijenata u vezi sa ključnim temama koje su povezane sa njihovom bolešću važan je element naše filozofije o nezi pacijenata. Podstičući ih da se bolje brinu o sebi, možemo doprineti poboljšanju njihovih kliničkih ishoda i kvaliteta života.

Osnova svega toga je naša posvećena zdravstvena nega gde su pacijenti u fokusu i svakodnevni kontakt sa pacijentima: proveravamo kako se osećaju i pružamo korisne savete i podršku. Imajući na umu taj cilj razvijen je međunarodni plan za obuku pacijenata, koji našim pacijentima pruža više informacija o sledećim temama

  • Početak tretmana
  • Nega fistule
  • Ishrana
  • Dijabetes

Uvodni paket za pacijente

Kad dočekujemo pacijenta po prvi put u NephroCare centru za dijalizu, postoji mnogo stvari koje je potrebno objasniti i obrazložiti.

Važno nam je da

  • uverimo pacijente da su u NephroCare ustanovama u dobrim rukama i da ćemo se dobro brinuti o njima od prvog dana.
  • precizno objasnimo šta se dešava tokom dijaliznog tretmana da bismo umanjili anksioznost koju pacijenti mogu osećati.
  • obezbedimo pacijentima brz pregled onoga što je potrebno da znaju o osoblju i ustanovi

Uvodni paket za pacijente pomaže nam da odgovorimo na sva pitanja ili moguće nedoumice novih pacijenata u vezi sa životom uz dijalizu.

Za više informacija o ovoj temi pogledajte odeljak Početak tretmana.

U fokusu: Nega fistule

Jedan ključni odlučujući faktor u preživljavanju i kvalitetu života za pacijente na dijalizi je njihov pristup za dijalizu, njihova „linija života“.

Cilj u okviru naše kliničke mreže je povećati, gde/ako je to moguće, udeo pacijenata koji koriste prirodnu fistulu, koja je najbolja opcija pristupa za pacijente na dijalizi. Međutim, fistule takođe zahtevaju dobru i neprestanu negu, bilo u našim centrima gde to rade naši specijalizovani stručnjaci ili od strane pacijenta tokom svakodnevnog života. Želimo da podstaknemo pacijente da preuzmu aktivnu ulogu u sopstvenoj nezi!

Iz tog razloga razvili smo video obuku i uputstva za negu fistule za pacijente koji na jednostavan način objašnjavaju kako se brinuti o fistuli da bi joj se produžio život.

Za više informacija o ovoj temi pogledajte odeljak Nega fistule.

Saveti o ishrani za pacijente na hemodijalizi: Dobra ishrana

U okviru naše kliničke mreže cilj je da pacijenti razumeju kako njihova ishrana utiče na njihovo zdravstveno stanje i zašto prilagođavanje njihovih navika u ishrani i pijenju ne znači da više ne mogu da uživaju u hrani.

Uz pet važnih predloga za ishranu pod imenom „Pet navika dobre ishrane“ želimo da postignemo „promenu paradigme“, pokazujući da ishrana uz dijalizu nije dug spisak zabrana i ograničenja, već da samo praćenje nekoliko predloga može napraviti veliku razliku. Naš paket dobre ishrane pomaže pacijentima da jednostavno razumeju i zapamte te navike.

Za više informacija o ovoj temi pogledajte odeljak Dobra ishrana.

Saveti za ishranu za dijabetičare: Dobra ishrana i dijabetes

Dijabetes je vodeći uzrok otkazivanja bubrega – zapravo, skoro petina svih pacijenata na dijalizi mora na dijalizu kao rezultat bolesti bubrega koja je povezana sa dijabetesom. Ti pacijenti obično već imaju namenski plan ishrane i znaju kako da se nose sa insulinskim injekcijama povezanim sa ugljenim hidratima koje jedu.

Zapravo, ishrana za dijabetičare uglavnom prati preporuke za pacijente na dijalizi, sa ograničenjima u pogledu hrane koja sadrži velike količine natrijuma, tečnosti, kalijuma i fosfora. Dakle, pet navika dobre ishrane važe, ali postoje neke ključne razlike za dijabetičare koje oni moraju da prate.

Za više informacija o ovoj temi pogledajte odeljak Dijabetes i dobra ishrana.

Časopis za pacijente „NephroCare za mene“

Zahvaljujući poboljšanom obrazovanju, pacijenti mogu bolje da razumeju svoju kliničku situaciju, preuzmu odgovornost i saznaju kako njihovo ponašanje utiče na njihovo stanje.

U mnogim zemljama NephroCare izdaje časopis za pacijente koji izlazi dvaput godišnje pod imenom „NephroCare za mene“, koji sadrži uzbudljive i informativne članke o raznim temama koje su interesantne pacijentima, njihovim porodicama ili bliskim prijateljima. Oni će pronaći poučne priče pacijenata i zaposlenih, kao i važne informacije o životu sa dijalizom.