NephroCare koristi kolačiće na ovoj veb stranici kako bi poboljšao korisničko iskustvo i pružio najbolju moguću uslugu. Ukoliko nastavite da pretražujete veb lokaciju, slažete se sa našom upotrebom kolačića. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Klinički informacioni sistem

Kliničke informacije

Euklid je bio matematičar. On je bio kolekcionar informacija, a bio je živ pre više od dva milenijuma. Njegova strast: sakupiti sve znanje iz tog vremena u obliku matematičkih činjenica. Pritom je takođe i položio kamen temeljac za razvoj geometrije.

Fresenius Medical Care takođe ima Euklida ili, da budemo precizniji – EuCliD. To je ime kliničkog sistema za upravljanje podacima koji prikuplja informacije i sakuplja kliničke podatke jer ste odlučili da se lečite dijalizom u Fresenius Medical Care centrima.

U poslednjih dvanaest godina više od 88.000 pacijenata u oko 730 centara za dijalizu doprineli su, anonimno dajući svoje kliničke podatke, optimizaciji lečenja dijalizom.

Cilj ovog složenog sistema za upravljanje podacima može se sažeti: neprekidno poboljšanje kvaliteta lečenja dijalizom.

Prema tome, prednosti za svakog pacijenta su očigledne:

  • Svako novo iskustvo u lečenju bolesti bubrega u nekom od naših centara može se odmah koristiti u drugoj ustanovi bilo gde u ogromnoj NephroCare mreži.
  • Pacijenti koji putuju ili se sele u okviru NephroCare mreže mogu da se oslone na činjenicu da će sve informacije o njihovom lečenju biti direktno dostupne u novom centru.

Zapamtite:

  • Svi podaci se prikupljaju u skladu sa propisima o zaštiti podataka i skladište se anonimno kako bi se sprečila identifikacija pojedinačnih pacijenata.
  • Dajući nam svoj pristanak za prikupljanje podataka o lečenju, takođe možete poboljšati kvalitet života za sve pacijente u NephroCare mreži.