NephroCare koristi kolačiće na ovoj veb stranici kako bi poboljšao korisničko iskustvo i pružio najbolju moguću uslugu. Ukoliko nastavite da pretražujete veb lokaciju, slažete se sa našom upotrebom kolačića. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Izvanredne terapije

Naše ključne terapije

Hemodijaliza je najčešći oblik terapije bubrežne zamene. U okviru naših Fresenius Medical Care centara tri različite opcije lečenja mogu da se primene:

Standardna hemodijaliza (HD)

U standardnoj hemodijalizi za uklanjanje otpadnih materija iz krvi koristi se princip difuzije.

Difuzija je kretanje rastvorene supstance iz rastvora sa većom koncentracijom (krv) u rastvor sa manjom koncentracijom (dijalizat) preko polupropusne membrane. Samo molekuli manji od veličine pora membrane mogu da se kreću iz krvi u odeljak sa dijalizatom.

Otpadne materije i elektroliti u krvi uklanjaju se iz tela prolazeći kroz membranu u dijalizat.

Hemodijafiltracija (HDF)

Kod hemodijafiltracije za uklanjanje viška tečnosti i otpadnih materija iz tela pored difuzije koristi se princip konvekcije.

Tokom hemodijafiltracije aparat za dijalizu može ukloniti više vode iz tela nego kod standardne hemodijalize, ali ovaj gubitak tečnosti se zatim odmah zamenjuje rastvorom elektrolita, u istoj meri ili manje.

U cilju postizanja svih prednosti terapije HDF, količina razmene vode treba biti maksimalna. To zahteva novi terapijski pristup koji mi nazivamo HighVolumeHDF®.

High VolumeHDF® – pomaže vam da život iskoristite na najbolji način

HighVolumeHDF®, sa svojim brojnim pozitivnim efektima na kardiovaskularne faktore rizika povezane sa dijalizom, trenutno je priznat kao najefikasnije lečenje dijalizom koje je najbliže fiziološkoj funkciji normalnog bubrega.1

HighVolumeHDF® je zaslužan za efikasnije otklanjanje većih molekula. Istovremeno to je i podnošljiviji i ugodniji modalitet lečenja. Ovaj poseban oblik terapije moguć je uz napredne i inovativne proizvode koji dolaze iz kompanije Fresenius Medical Care.

Prednosti HighVolumeHDF® lečenja za vas:

  • Smanjen rizik od hipotenzije (pad krvnog pritiska) tokom dijalize²
  • Manje lekova zbog smanjenja EPO³ i vezivača fosfata4
  • Manje umora, glavobolje, mučnine, slabosti zbog poboljšane kontrole anemije5
  • Manje dana u bolnici²
  • Manje zapaljenja4

Fresenius Medical Care fokusira se na neprekidan razvoj i napredak kako bi se zadovoljile promenljive potrebe dijalize danas.

Stoga mi stalno težimo tome da imamo HighVolumeHDF® u ponudi u svim Fresenius Medical Care centrima.

Reference

1 Krick G., Ronco C . (eds): On-Line Hemodiafiltration: The Journey and the Vision. Contrib Nephrol. Basel, Karger, 2011, vol 175, pp 93-109.

2 Maduell F. et al., J Am Soc Nephrol (2013); 24: 487-497.

3 Ok E., et al., Nephrol Dial Transplant (2013); 28: 192-202.

4 Pedrini, L. et al., Nephrol Dial Transplant (2011); 26: 2617-2624.

5 Bonforte G. et al., Blood Purif (2002); 20: 357–363.